Hi, ik ben Annemarije

Ik ben het gezicht achter Florabel.
Bloemstylist en bloemenboerin.

 

Zodra ik mijn eerste stappen kon zetten, plukte ik alle bloemen die ik maar
tegen kwam. Ze hebben echt een enorme aantrekkingskracht op mij.
Bloemen hebben iets magisch. Die kleuren, geuren en vormen!
Eigenlijk kan ik wel zeggen dat ze letterlijk en figuurlijk mijn leven opfleuren.
Ik word er echt blij van. Ik geloof dat bloemen de wereld mooier maken.

 

 

mijn verhaal

Als verlegen meisje leefde ik in mijn eigen bloemenwereld. In de tuin bij mijn opa en oma. Ik zie de witte bloemetjes nog zo voor me. Tijdens de vakanties op Terschelling waar ik veel met grassen, blauwe duinviooltjes en duinroosjes experimenteerde. Als kind werd ik al intens geraakt door de natuur. Vlinders, schelpen, vogels en andere dieren. Met als grootste liefde: de bloemen! Mijn creativiteit viel al vroeg op. Uren kon ik zitten knippen en plakken. Boeketjes maken. Bloemen drogen in een bloemenpers. 

Na mijn middelbare school, ging ik studeren in Groningen. Facility Management aan de Hanzehogeschool. Tijdens mijn studie werkte ik bij het ’t Feithhuis. Een mooi grand café restaurant in een prachtig statig oud huis met rijke geschiedenis. Mijn passie voor bloemen werd hier al gauw opgemerkt . Naast mijn werk in de bediening mocht ik daar, tot mijn grote vreugde, de grote statige vazen vullen met bloemen van het seizoen. Van het stijlen van zo’n mooi pand genoot ik enorm. Mijn studie maakte ik af en daarna ging ik aan het werk office manager.

‘Ik wil je trakteren op een fantastische wereld van bloemen en je er netzo van laten genieten als ik’

Nu

Maar het bleef bij me kriebelen. Die bloemen. Die creativiteit. Het zat zo in me. Ik moest er wat mee doen en ontdekte een opleiding tot bloemist in de avonduren. 4 opleidingsjaren. En wat heb ik daar van genoten. Mijn studie Facility Management heb ik eigenlijk ‘gewoon’ gedaan omdat het moest. Maar dit… dit is een feestje. Elke week verheugde ik me weer op de nieuwe lessen. Ik ben nog steeds zo blij dat ik mijn hart heb gevolgd. Ik verheug me op wat komt.
Ik ben bloemiste!

Sinds een paar jaar kweek ik zelf zelf de mooiste bloemen van het seizoen. Door mijn eigen bloemen te kweken ontdekte ik bloemensoorten die niet verkrijgbaar zijn in de bloemenwinkel. Mijn bloemen van het seizoen, kweek ik op volledige duurzame wijze.  Daarmee hebben ze voor mij zoveel meer waarde dan bloemen die ver weg zijn gekweekt en een lange vliegreis achter de rug hebben.  De natuur in Nederland, nou ja Drenthe :-), help ik op deze manier. 

Ik geloof dat bloemen de wereld mooier maken. Ze brengen sfeer op intense en intieme momenten. De manier waarop je de sfeer in een ruimte zo snel kunt veranderen met bloemen. Ik zie dat het mensen gelukkig maakt.

Laat je trakteren op een wereld van bloemen en kleuren. Laat je verrassen en verleiden. Als bloemstylist help ik jou bijzondere momenten onvergetelijk te maken. Door de kracht van pure bloemen en mijn vakmanschap. Hiermee creëer ik de perfecte sfeer voor jouw moment.